Rychlý matjesový salát
Recepty, SalátySuroviny
- 150 g matjesů (i s olejem)
- 1 větší cibule
- 2 PL Kunovjanky
- 1-2 sladkokyselé okurky (podle velikosti)
- 2 lžíce jogurtu (kdo nerad jogurt, může použít zakysanou smetanu)
Postup Rychlý matjesový salát
Postup přípravy receptu
-
Matjesy nakrájíme na menší kousky, smícháme s najemno nakrájenými půlkolečky cibule a dvěma polévkovými lžícemi zeleninové směsi Kunovjanka, přidáme kyselou, na slabá půlkolečka pokrájenou okurku a promícháme se dvěma lžícemi dobrého jogurtu (nebo se zakysanou smetanou).
Salát můžeme podávat hned, ale obzvlášť v horkých dnech je lepší nechat ho v ledničce zchladit. Podáváme s pečivem nebo s chlebem.