Rybí vývar čirý

Recepty, Polévky

Suroviny

Na vývar:
2 kg odřezků z kapra (ryb)
2 mrkve
1/4 bulvy celeru
1 petržel
3 řapíky celeru
1/2 bulvy fenyklu
2 cibule
3 kuličky nového koření
2 bobkové listy
0,1 dl (extra) suchého martini
sůl
Na dokončení:
4 lžíce másla
0,4 kg jiker a mlíčí
1 mrkev
kousek bulvy celeru
1/2 petržele
1 řapík celeru
1/4 bulvy fenyklu
(5 růžičkových kapustiček)
(3 lžíce zeleného hrášku)
sůl
citrónová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Odřezky z ryb a zeleninu, nakrájenou na velké kusy, včetně koření, dejte do studené vody a přiveďte k varu. Přilijte martini. Nechte táhnout klidně 2 hodiny. Zchladlou tekutinu přeceďte přes jemné síto, odřezky ryb, zeleninu a koření vyhoďte.

  2. Mrkev, celer a petržel nastrouhejte nahrubo, fenykl a řapíkatý celer nakrájejte na nudličky, osmahněte je v hrnci na másle, zalijte vývarem a přidejte očištěné jikry a mlíčí. Krátce povařte.

  3. Použijete-li kapustičky a hrášek, povařte je doměkka v malém množství osolené vody. Tekutinu uchovejte a na závěr přidejte do polévky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!