Hlíva na divoko
Recepty, HoubySuroviny
- 250 g hlívy
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1/4 celeru
- 1 petržel
- 10 g másla na pánev
- 2 kuličky nového koření
- 1 bobkový list
- 1/4 l vývaru
- 1 lžička Solamylu
- 1 lžička octa
- 1 lžička medu
Postup Hlíva na divoko
Postup přípravy receptu
-
Na másle orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, mrkev, celer, petržel a přidáme na nudličky nakrájenou hlívu.
Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a nové koření, malinko podlijeme vodou a dusíme asi 10 minut.
Mezitím nachystáme vývar, může být i z kostky. Rozmícháme v něm Solamyl a nalijeme do směsi. Provaříme už jen asi 3 minuty, dochutíme octem a medem (může být i cukr, ale já použila med). Podáváme s vařenými bramborami.