Vajíčková omáčka
Recepty, OmáčkySuroviny
- 1 cibule
- 4-5 vajec uvařených natvrdo
- 2 sterilované okurky
- 1 plná lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- cca 300-400 ml vývaru
- 100 ml smetany
- 4 kuličky nového koření
- 2 bobkové listy
- lžička sušeného kopru (nebo lžíce čerstvého)
- sůl
- pepř
- cukr podle chuti
Postup Vajíčková omáčka
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme s kořením na másle. Přidáme mouku a restujeme pár minut. Zalijeme vývarem a vaříme asi 10 minut.
Oloupaná vejce a okurky nakrájíme na kousky. Do povařené omáčky přisypeme okurky a po pár minutkách vaření smetanu a vejce.
Dochutíme koprem, případně cukrem a už je pořádně prohřejeme. Omáčku podáváme s bramborami jako rychlé a bezmasé jídlo.