Kapsy se sušenými rajčaty a pepřovým sýrem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Dle počtu strávníků:
vepřové kotlety, kýta, krkovice, nebo drůbeží řízky
sušená rajčata cca 2 - 3 lžičky na jednu kapsu
sýr se zeleným pepřem
sůl
pepř mletý
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Širší plátky vepřového masa opatrně prokrojíme, ale nedokrojíme. Použít můžeme dle chuti i kuřecí nebo krůtí maso. Tímto způsobem v nich uděláme hluboké kapsy, které naplníme okapanými nasekanými sušenými rajčaty, která mohou být i namíchaná s kapary nebo mohou být nakládaná s různými bylinkami - vše dle chuti. Do kapes vložíme i tenké plátky sýra se zeleným pepřem (excelent, kozí, camembert...)

  2. Kapsy na stole trochu zmáčkneme, abychom v nich urovnali náplň, kraje kapes sklepneme paličkou k sobě nebo zpevníme párátkem či jehlicí, osolíme a opepříme.

  3. Smažíme na rozpálené pánvi s olejem z obou stran dozlatova. Podáváme s bramborovou přílohou dle chuti: kaše, hranolky, vařený brambor...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!