Vepřové kapsy ve smetanových bramborách
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 silnější plátky vepřového masa z karé, libové krkovice
- (použít lze i drůbeží řízky)
- 2 Hermelíny nebo Camemberty (90 g = ks)
- 100 g balení sušené uzené šunky nebo 125 g šunkových kostek
- sůl
- pepř mletý
- cca 1200 g oloupaných brambor
- 2 stroužky česneku
- 500 ml smetany ke šlehání
- máslo nebo olej na potření dna pekáčku
Postup Vepřové kapsy ve smetanových bramborách
Postup přípravy receptu
-
Do silnějších plátků masa uděláme hluboké zářezy a tak vytvoříme kapsu, nebo můžeme například z kusu masa (ořechu, karé...), vždy jeden slabší plátek nedokrojit až do konce a další již ano a tím tak vytvořit kapsy pohodlně a bez problémů. Kapsy naklepeme (nutné to není) a z obou stran osolíme a opepříme (ne uvnitř). Do každé kapsy vložíme polovinu rozkrojeného Camembertu nebo Hermelínu, přidáme trochu pokrájené sušené šunky, kapsu zavřeme, pevně přitiskneme a kraje sklepneme paličkou k sobě.
Kapsy položíme na dno máslem nebo olejem vymazaného pekáčku a obsypeme je pokrájenými bramborami s tence krájenými plátky česneku a zbylou šunkou. Vše zalijeme smetanou, mírně osolíme, zaklopíme a pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů cca hodinu.