Vepřové kapsy ve smetanových bramborách

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 silnější plátky vepřového masa z karé, libové krkovice
(použít lze i drůbeží řízky)
2 Hermelíny nebo Camemberty (90 g = ks)
100 g balení sušené uzené šunky nebo 125 g šunkových kostek
sůl
pepř mletý
cca 1200 g oloupaných brambor
2 stroužky česneku
500 ml smetany ke šlehání
máslo nebo olej na potření dna pekáčku

Postup přípravy receptu

  1. Do silnějších plátků masa uděláme hluboké zářezy a tak vytvoříme kapsu, nebo můžeme například z kusu masa (ořechu, karé...), vždy jeden slabší plátek nedokrojit až do konce a další již ano a tím tak vytvořit kapsy pohodlně a bez problémů. Kapsy naklepeme (nutné to není) a z obou stran osolíme a opepříme (ne uvnitř). Do každé kapsy vložíme polovinu rozkrojeného Camembertu nebo Hermelínu, přidáme trochu pokrájené sušené šunky, kapsu zavřeme, pevně přitiskneme a kraje sklepneme paličkou k sobě.

  2. Kapsy položíme na dno máslem nebo olejem vymazaného pekáčku a obsypeme je pokrájenými bramborami s tence krájenými plátky česneku a zbylou šunkou. Vše zalijeme smetanou, mírně osolíme, zaklopíme a pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů cca hodinu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!