Farmářská zelňačka
Recepty, PolévkySuroviny
- 500 g kysaného zelí (měla jsem od farmářů)
- 1/2 sklenice (z 280 g) nakládaných hub
- hrst sušených hub
- 3-4 vídeňské párky
- 3 brambory
- 1 cibule
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce sádla
- 1/2 lžíce mleté papriky
- 100 g smetany
- vývar nebo voda
- kmín
- sůl
- cukr
- pepř
- bobkový list
Postup Farmářská zelňačka
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme nadrobno, brambory na kostky a párky na kolečka. Cibuli orestujeme společně se sušenými houbami a kmínem na sádle. Přidáme papriku a po zamíchání zalijeme vývarem. Přidáme brambory a vaříme asi pět minut.
Přisypeme zelí a nakládané houby bez nálevu. Vaříme dalších cca 5 minut a vlijeme mouku rozmíchanou ve troše vývaru. Přisypeme párky a dovaříme doměkka. Před koncem vaření přidáme smetanu. Dochutíme cukrem, solí nebo pepřem.