Farmářská sekaná v listovém těstě

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého masa (vepřové + hovězí)
1 velké oloupané a nastrouhané jablko
1 větší očištěná nastrouhaná mrkev
1/4 očištěného nastrouhaného celeru
1 lžíce kremžské hořčice
50 g nastrouhaného kvalitního sýra
sůl
pepř
podle potřeby strouhanka
kmín
1 rozválené listové těsto na pečícím papíře
3 vařená vejce na tvrdo
Na potření:
1 vejce
2 lžíce zakysané smetany
Na posyp:
hrubá sůl
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Maso promíchejte v míse s jablkem, mrkví, celerem, hořčicí, nastrouhaným sýrem, solí, kmínem a strouhankou. Propracujte tak, aby vám vznikla vláčná a tvárná směs. Připravte si listové těsto, doprostřed těsta dejte polovinu masa. Na maso dejte vařené vejce pěkně za sebe, zakryjte zbylým masem a vytvarujte do podlouhlého válečku.

  2. Zabalte do listového těsta tak, aby vznikl balíček. Potřete rozšlehaným vejcem promíchaným se zakysanou smetanou. Těsto několikrát propíchněte, posypte hrubou solí a kmínem.

  3. Vložte do rozehřáté trouby na 180°C pečte zhruba 60 až 90 min. Doba pečení je orientační, já asi po 20 min. přikryla alobalem, před dopečením jsem sundala a dopekla do křupavé kůrčičky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!