Farmářská sekaná v listovém těstě
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g mletého masa (vepřové + hovězí)
- 1 velké oloupané a nastrouhané jablko
- 1 větší očištěná nastrouhaná mrkev
- 1/4 očištěného nastrouhaného celeru
- 1 lžíce kremžské hořčice
- 50 g nastrouhaného kvalitního sýra
- sůl
- pepř
- podle potřeby strouhanka
- kmín
- 1 rozválené listové těsto na pečícím papíře
- 3 vařená vejce na tvrdo
- Na potření:
- 1 vejce
- 2 lžíce zakysané smetany
- Na posyp:
- hrubá sůl
- kmín
Postup Farmářská sekaná v listovém těstě
Postup přípravy receptu
-
Maso promíchejte v míse s jablkem, mrkví, celerem, hořčicí, nastrouhaným sýrem, solí, kmínem a strouhankou. Propracujte tak, aby vám vznikla vláčná a tvárná směs. Připravte si listové těsto, doprostřed těsta dejte polovinu masa. Na maso dejte vařené vejce pěkně za sebe, zakryjte zbylým masem a vytvarujte do podlouhlého válečku.
Zabalte do listového těsta tak, aby vznikl balíček. Potřete rozšlehaným vejcem promíchaným se zakysanou smetanou. Těsto několikrát propíchněte, posypte hrubou solí a kmínem.
Vložte do rozehřáté trouby na 180°C pečte zhruba 60 až 90 min. Doba pečení je orientační, já asi po 20 min. přikryla alobalem, před dopečením jsem sundala a dopekla do křupavé kůrčičky.