Přírodní plátek se žampiony
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- Množství dle počtu strávníků:
- kotlety, panenka nebo kýta, drůbeží či králičí maso
- sůl
- pepř mletý
- drcený kmín
- čerstvé žampiony - cca 100 g na porci
- česnek dle chuti
- tymián dle chuti
- sojová omáčka (případně worcestrová)
- olej
- solamyl (bramborový škrob) s troškou vody
Postup Přírodní plátek se žampiony
Postup přípravy receptu
-
Maso pokrájíme na plátky, které po stranách nakrojíme, aby se při smažení nekroutilo, naklepeme, osolíme, opepříme a okmínujeme. Panenku a drůbeží maso klepat nemusíme.
Na pánvi s troškou rozpáleného oleje nebo sádla je z obou stran osmažíme dozlatova a poté vyndáme stranou na nahřáté talíře.
Do výpeku nasypeme na měsíčky nebo plátky pokrájené žampiony a tymián, které necháme za občasného promíchání povadnout a změknout.
Ke konci vmícháme i drobně nasekaný česnek, který necháme v žampionech provonět, dochutíme solí nebo sojovou, případně worcestrovou omáčkou a za stálého míchání přilijeme trošičku vody s malým množstvím solamylu - jen tolik, aby se nám vytvořilo trochu jemně krémového sosu, který necháme krátce provařit.
Plátky masa na talíři doplníme žampiony, přidáme bramborovou přílohu dle chuti a podáváme.