Přírodní plátek se žampiony

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Množství dle počtu strávníků:
kotlety, panenka nebo kýta, drůbeží či králičí maso
sůl
pepř mletý
drcený kmín
čerstvé žampiony - cca 100 g na porci
česnek dle chuti
tymián dle chuti
sojová omáčka (případně worcestrová)
olej
solamyl (bramborový škrob) s troškou vody

Postup přípravy receptu

  1. Maso pokrájíme na plátky, které po stranách nakrojíme, aby se při smažení nekroutilo, naklepeme, osolíme, opepříme a okmínujeme. Panenku a drůbeží maso klepat nemusíme.

  2. Na pánvi s troškou rozpáleného oleje nebo sádla je z obou stran osmažíme dozlatova a poté vyndáme stranou na nahřáté talíře.

  3. Do výpeku nasypeme na měsíčky nebo plátky pokrájené žampiony a tymián, které necháme za občasného promíchání povadnout a změknout.

  4. Ke konci vmícháme i drobně nasekaný česnek, který necháme v žampionech provonět, dochutíme solí nebo sojovou, případně worcestrovou omáčkou a za stálého míchání přilijeme trošičku vody s malým množstvím solamylu - jen tolik, aby se nám vytvořilo trochu jemně krémového sosu, který necháme krátce provařit.

  5. Plátky masa na talíři doplníme žampiony, přidáme bramborovou přílohu dle chuti a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!