Rohlíčky s povidly

Recepty, Moučníky

Suroviny

25 dkg změklého másla nebo Hery
6 dkg droždí
12 polévkových lžic vlažného mléka
50 dkg polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
špetka soli
povidla
moučkový cukr na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme mouku, cukr, sůl, rozkrájený změklý tuk, rozdrobíme droždí a zalijeme vlažným mlékem. Ze surovin ručně zpracujeme těsto, které rozdělíme na 5 dílů. Každý díl rozválíme na placku, kterou rozkrájíme na osm dílů. Na širší konec vzniklé výseče dáme lžičku povidel a zabalíme do tvaru rohlíčku (od nejširšího konce k nejužšímu). Rohlíčky poskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 15 minut - podle své trouby. Ještě horké rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!