Zbojnický bůček (nebo plec)
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g vepřového bůčku bez kosti a kůže
- 100 g anglické slaniny
- 80 g cibule
- 80 g žampiónů
- 80 g paprikových lusků
- 80 g uzeného sýra
- 50 g hladké mouky
- 80 g tuku
- sůl a pepř
Postup Zbojnický bůček (nebo plec)
Postup přípravy receptu
-
Omytý a osušený bůček nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opeříme, obalíme v mouce a opečeme z obou stran na rozehřátém tuku doměkka.
Maso vyjmeme, ve zbylém tuku opečeme anglickou slaninu nakrájenou na nudličky a nakrájené žampióny. Přidáme na proužky nakrájenou papriku, směs mírně podlijeme vodou, osolíme a nakonec přidáme na kostičky nakrájený uzený sýr.
Opečené plátky bůčku vložíme do této směsi, krátce podusíme a podáváme s vařenými brambory nebo dušenou rýží.
Moje obměny: 1) Místo bůčku pokrájíme kousek nebo zbytek libovějšího masa (plecko, krkovička) třeba i na kostky nebo na nudličky jako na čínu, na misce trochu prosypeme hl. moukou a osolíme, protřeseme, aby se kousky masa lehce moukou obalily. 2) Namísto žampiónů dáme 50 g čerstvých (nebo mražených) hub a 50 g zelených fazolek (taky z mrazáku). 3) Místo pepře špetku koření Divočinka. Nemáme-li sýr, nemusí být, ale je tam dobrý.