Cibulové květy s dipem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

4 cibule
hrubozrnná sůl na posypání
1 stroužek prolisovaného česneku
mletá sladká červená paprika
1 vejce
200 ml světlého piva
100 g hladké mouky
1/2 lžičky prášku do pečiva
olej na smažení
Na dip:
1 zakysaná smetana
1 červená paprika
šťáva z citronu
1 jarní cibulka
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Cibule oloupeme. Ostrým nožem kolem dokola pokrájíme na měsíčky tak, aby spodní střed cibule zůstal vcelku. V jedné misce ušleháme vejce s pivem a česnekem. V druhé misce smícháme hladkou mouku, prášek do pečiva a mletou papriku.

  2. Cibule namočíme v misce s pivem, potom obalíme v sypké směsi a smažíme na rozpáleném oleji na hlubší pánvi. Cibule vyjmeme z oleje, necháme okapat na papírové utěrce a posypeme hrubou solí.

  3. Podáváme s dipem ze zakysané smetany, olivového oleje, citronové šťávy, nakrájené jarní cibulky a papriky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!