Smažené marinované králičí předky
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 6 králičích předků
- hrnek podmáslí
- 3-4 stroužky česneku
- 2 lžičky hořčice
- 2 lžičky sladké chilli omáčky
- lžíce oleje
- sůl
- pepř
- Na obalení:
- mouka
- vejce
- strouhanka
- sádlo na smažení
Postup Smažené marinované králičí předky
Postup přípravy receptu
-
Připravené maso osolíme a opepříme. Z podmáslí, česneku, hořčice, chilli a oleje připravíme marinádu. Maso do ní namočíme a důkladně promícháme. Necháme nejméně dvě hodiny odpočinout.
Připravíme suroviny na obalování. Maso necháme z marinády okapat a obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Vkládáme do rozpáleného sádla zprudka osmažíme z obou stran dozlatova.
Připravíme pekáč s pečícím papírem a maso uložíme. Přikrytý pekáček vložíme do vyhřáté trouby na 150 stupňů. Pečeme cca 35-45 minut do měkka. Před koncem pečení pekáček odkryjeme, teplotu zesílíme a necháme krátce připéct.