Houbové rizoto se schwarzwaldskou šunkou a hráškem

Recepty, Houby

Suroviny

1 cibule
2 odměrky kulatozrnné rýže, např. Arborio (cca 150 g)
2 hrsti sušených hub
100 g mraženého hrášku
3 plátky schwarzwaldské šunky (nenahrazovat ničím jiným!!!)
30 g parmezánu
1 gelový zeleninový bujón (používám Knorr)
voda na předvaření hub, případně na dolití při vaření
sůl
pepř (nemusí být)
1 lžíce másla
2 lžíce olivového oleje
100 g strouhaných sýrů švýcarského typu na posypání (viz foto)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli orestujeme společně se schwarzwaldskou šunkou, pokrájenou na menší nudličky dozlatova na másle, rozpuštěném s olivovým olejem. Poté přidáme rýži a společně chvíli opékáme nasucho.

  2. Pak zalijeme houbami, předvařenými v osolené vodě a přidáme bujón. Vaříme na mírném plameni a když se tekutina odpaří, dolijeme převařenou vodou. Postup opakujeme, dokud nebude rýže úplně měkká (cca 25 minut).

  3. Na závěr přisypeme mražený hrášek, ale dále už nevaříme, aby nezešedl. Ještě přidáme nastrouhaný parmezán, případně dosolíme a opepříme. Podáváme posypané strouhanou směsí přírodních zrajících tvrdých a polotvrdých sýrů s oky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!