Houbové risotto s kozím sýrem

Recepty, Houby

Suroviny

2 lžíce olivového oleje
2 šalotky
1 hrnek sušených hub zalitých horkou vodou
70 g kozího sýru
kuřecí vývar
250 g kulatozrnné rýže
sůl a pepř
1 lžíce másla

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejeme olivový olej a zpěníme na něm jemně pokrájenou šalotku. Když šalotka zavoní, tak přidáme rýži, kterou zprudka restujeme asi 1 minutu. Po chvilce rýži zalijeme houbami.

  2. Rýži pozvolna provařujeme a vždy když rýže vstřebá vodu, tak podléváme malým množstvím vývaru. Je důležité rýži často míchat a neustále podlévat. Když máme rýži uvařenou na skus, tak risotto ochutíme solí, pepřem, vmícháme nastrouhaný kozí sýr a máslo.

  3. Risotto prohřejeme a hned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!