Houbové risotto s kozím sýrem
Recepty, HoubySuroviny
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 šalotky
- 1 hrnek sušených hub zalitých horkou vodou
- 70 g kozího sýru
- kuřecí vývar
- 250 g kulatozrnné rýže
- sůl a pepř
- 1 lžíce másla
Postup Houbové risotto s kozím sýrem
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozehřejeme olivový olej a zpěníme na něm jemně pokrájenou šalotku. Když šalotka zavoní, tak přidáme rýži, kterou zprudka restujeme asi 1 minutu. Po chvilce rýži zalijeme houbami.
Rýži pozvolna provařujeme a vždy když rýže vstřebá vodu, tak podléváme malým množstvím vývaru. Je důležité rýži často míchat a neustále podlévat. Když máme rýži uvařenou na skus, tak risotto ochutíme solí, pepřem, vmícháme nastrouhaný kozí sýr a máslo.
Risotto prohřejeme a hned podáváme.