Sekaná s vajíčkem a sýrem
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 600 g mletého masa (použila jsem mix hovězího a vepřového)
- 1 kelímek zakysané smetany
- 2 vajíčka + 5 vařených
- 1 lžíce majoránky
- 2 lžičky mleté papriky
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžíce kečupu
- sůl dle chuti
- pepř dle chuti
- 6 plátků toustového sýru Chedar
- 3/4 hrnku strouhanky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
Postup Sekaná s vajíčkem a sýrem
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny smícháme. Plátky sýru naskládáme na sebe a na jemném struhadle přistrouháme k masové směsi. Vše dobře promícháme.
Na velký kus fólie rozprostřeme maso, spíše do čtvercového tvaru než do kulata. Směs musí zůstat asi 2 cm vysoká.
Na kraj vyskládáme celá vejce a pomocí fólie zarolujeme. Chytneme za kraje a vytvoříme takový bonbón, s kterým několikrát zaválíme po stole, aby se vše hezky spojilo.
Vyndáme sekanou z fólie a pečeme zakryté na 200 stupňů asi hodinu a 20 minut. Pak odklopíme a pečeme, dokud se nevytvoří kůrčička.