Foukané rohlíčky

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
220 g cukru moučka
125 g mletých vlašských ořechů
125 g másla
půl kávové lžičky jedlé sody
100 g polohrubé mouky
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Zaděláme těsto a necháme odpočinout v teple asi dvě hodiny. Je možné dát i do lednice na pár dní a v den kdy chceme péct vytáhneme a necháme povolit.

  2. Uděláme malinké kuličky, ty ušouláme do rohlíčků, zahneme a lehce vložíme do formiček (ty není třeba vymazávat ani vysypávat).

  3. Pečeme v předehřáté troubě na 160°C cca 15 minut. Troubu během pečení neotvíráme. Necháme zchladnout a vytáhneme z formiček. Rohlíčky jsou dost křehké, takže hlavně opatrně. Necháme nejmíň dva dny odležet v krabici. Můžeme rožky rohlíčků namáčet v čokoládové polevě, budou pak hezčí.

  4. Návod jak skládat formičky na plech najdete na druhé fotce. Kdybyste dali formičky volně na plechu, byly by tím pádem ze šikma a těsto by nižší stranou vyteklo ven.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!