Foukané rohlíčky
Recepty, CukrovíSuroviny
- Těsto:
- 220 g cukru moučka
- 125 g mletých vlašských ořechů
- 125 g másla
- půl kávové lžičky jedlé sody
- 100 g polohrubé mouky
- špetka soli
Postup Foukané rohlíčky
Postup přípravy receptu
-
Zaděláme těsto a necháme odpočinout v teple asi dvě hodiny. Je možné dát i do lednice na pár dní a v den kdy chceme péct vytáhneme a necháme povolit.
Uděláme malinké kuličky, ty ušouláme do rohlíčků, zahneme a lehce vložíme do formiček (ty není třeba vymazávat ani vysypávat).
Pečeme v předehřáté troubě na 160°C cca 15 minut. Troubu během pečení neotvíráme. Necháme zchladnout a vytáhneme z formiček. Rohlíčky jsou dost křehké, takže hlavně opatrně. Necháme nejmíň dva dny odležet v krabici. Můžeme rožky rohlíčků namáčet v čokoládové polevě, budou pak hezčí.
Návod jak skládat formičky na plech najdete na druhé fotce. Kdybyste dali formičky volně na plechu, byly by tím pádem ze šikma a těsto by nižší stranou vyteklo ven.