Tlačenka

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřové koleno zadní cca 2 kg
dle libosti přidejte plecko či kýtu 500 g
2 vepřové nožičky
1 litr vody
1 cibule
1 lžíce soli
1 lžíce octa
5 stroužků česneku (prolisovaného)
pepř
bobkový list
nové koření
majoránka
umělá střeva 2 nohavice

Postup přípravy receptu

  1. Koleno očistíme, (v Globusu vám jej přeříznou) vložíme do papiňáku spolu s očištěnými nožičkami, přidáme koření, kromě majoránky a zalijeme vodou. Vaříme do měkka cca 40 minut, nechám pak ho dojít“ (v klasickém hrnci asi déle).

  2. Poté maso obereme, nakrájíme na větší kousky 1-2 cm, kůži i z nožiček semeleme na jemno a vložíme do hrnce spolu s masem a zalijeme scezeným vývarem.

  3. Přidáme na jemnou nakrájenou cibuli, majoránku a ocet. Povaříme tak, abychom měli hustou směs (redukujeme) a plníme do připravených umělých střev (mají je v papírnictví).

  4. Pevně svážeme a dáme vychladit.

  5. V průběhu otáčíme, aby si kousky masa nesedly“ na dno.

  6. Druhý den můžeme servírovat. Opravdu to je jednoduché a pochutnáte si na tom, co víte, že tam je…


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!