Křehké placičky z kuřecího masa, hlívy, mrkve a rýže
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 300 g nasekaného upečeného kuřecího masa
- 150 g hlívy ústřičné (žampiony)
- sůl
- pepř
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 1 vejce
- 4 PL uvařené rýže
- 2 PL Solamylu (Hrašky)
- 1 lžička drceného kmínu
- houbové koření
- olej
Postup Křehké placičky z kuřecího masa, hlívy, mrkve a rýže
Postup přípravy receptu
-
Maso nahrubo posekáme nebo umixujeme, stejně tak i omytou a pokrájenou hlívu. Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka, necháme vychladnout. Mrkve omyjeme a nahrubo nastrouháme.
Maso s houbami, zeleninou osolíme, opepříme, přidáme houbové koření, drcený kmín, vejce, zahustíme solamylem nebo Hraškou a uděláme si jednu větší šišku, ze které tvarujeme malé kouličky, které pak na plechu zmáčkneme na placičky. Na plech dáme pečící papír, který pokapeme olejem. Placičky poklademe na plech a pečeme v rozehřáté troubě dozlatova. Podáváme s pečivem a salátem nebo s bramborovou kaší.