Křehké placičky z kuřecího masa, hlívy, mrkve a rýže

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

300 g nasekaného upečeného kuřecího masa
150 g hlívy ústřičné (žampiony)
sůl
pepř
2 stroužky česneku
2 mrkve
1 vejce
4 PL uvařené rýže
2 PL Solamylu (Hrašky)
1 lžička drceného kmínu
houbové koření
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso nahrubo posekáme nebo umixujeme, stejně tak i omytou a pokrájenou hlívu. Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka, necháme vychladnout. Mrkve omyjeme a nahrubo nastrouháme.

  2. Maso s houbami, zeleninou osolíme, opepříme, přidáme houbové koření, drcený kmín, vejce, zahustíme solamylem nebo Hraškou a uděláme si jednu větší šišku, ze které tvarujeme malé kouličky, které pak na plechu zmáčkneme na placičky. Na plech dáme pečící papír, který pokapeme olejem. Placičky poklademe na plech a pečeme v rozehřáté troubě dozlatova. Podáváme s pečivem a salátem nebo s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!