Mandlová bábovka podle Apetitu
Recepty, MoučníkySuroviny
- máslo
- strouhanka na formu
- 140 g másla
- 5 vajec (žloutky a bílky zvlášť)
- 140 g moučkového cukru
- 280 g hladké mouky
- 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
- 125 ml mléka
- nastrouhaná kůra z 1 citronu (bio)
- 1 sáček vanilkového cukru
- 50 g mletých mandlí
- 2 pořádné hrsti mandlových lupínků nasekaných
- 50 g tmavé čokolády nahrubo nasekané
Postup Mandlová bábovka podle Apetitu
Postup přípravy receptu
-
Předehřejte troubu na 170 °C, horkovzdušnou na 150 °C. Formu vymažte máslem a vysypte strouhankou.
Změklé máslo vyšlehejte či utřete se žloutky a moučkovým cukrem do pěny;čím déle vytrváte, tím lépe.
Přidejte mouku, mléko o pokojové teplotě, citronovou kůru, vanilkový cukr a mleté mandle. Znovu důkladně utřete či prošlehejte.
Vmíchejte mandlové lupínky a nakonec zlehka zapracujte tuhý sníh z bílků. Polovinu těsta nalijte do připravené formy, posypte polovinou čokolády, zalijte částí zbývajícího těsta, posypte zbývající čokoládou a zalijte zbývajícím těstem.
Ve vyhřáté troubě pečte cca tři čtvrtě hodiny.