Mandlová bábovka podle Apetitu

Recepty, Moučníky

Suroviny

máslo
strouhanka na formu
140 g másla
5 vajec (žloutky a bílky zvlášť)
140 g moučkového cukru
280 g hladké mouky
1 sáček kypřicího prášku do pečiva
125 ml mléka
nastrouhaná kůra z 1 citronu (bio)
1 sáček vanilkového cukru
50 g mletých mandlí
2 pořádné hrsti mandlových lupínků nasekaných
50 g tmavé čokolády nahrubo nasekané

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejte troubu na 170 °C, horkovzdušnou na 150 °C. Formu vymažte máslem a vysypte strouhankou.

  2. Změklé máslo vyšlehejte či utřete se žloutky a moučkovým cukrem do pěny;čím déle vytrváte, tím lépe.

  3. Přidejte mouku, mléko o pokojové teplotě, citronovou kůru, vanilkový cukr a mleté mandle. Znovu důkladně utřete či prošlehejte.

  4. Vmíchejte mandlové lupínky a nakonec zlehka zapracujte tuhý sníh z bílků. Polovinu těsta nalijte do připravené formy, posypte polovinou čokolády, zalijte částí zbývajícího těsta, posypte zbývající čokoládou a zalijte zbývajícím těstem.

  5. Ve vyhřáté troubě pečte cca tři čtvrtě hodiny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!