Mandlová buchta (bábovka, muffiny) s čokoládou

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 vejce
120 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
100 g rozpuštěného másla
120 ml mléka
150 g mletých loupaných mandlí
180 g polohrubé mouky
necelý prášek do pečiva
100 g kvalitní čokolády
Dále:
čokoládová poleva, například z ledových kaštanů a ořechu másla
mleté mandle na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s cukry do pěny. Přidáme vlažné mléko s máslem, mleté madle, mouku s kypřidlem a vše dobře promícháme. Do těsta nasypeme nasekanou kvalitní čokoládu, promícháme a těsto nandáme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy (bábovková nebo dortová 22 cm). Těsto též můžeme rozdělit i do plechu na 12 ks muffin.

  2. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 30 minut. Vyzkoušíme špejlí.

  3. Po upečení a částečném zchladnutí polijeme čokoládovou polevou a posypeme mletými mandlemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!