Mandlová buchta (bábovka, muffiny) s čokoládou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 vejce
- 120 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 100 g rozpuštěného másla
- 120 ml mléka
- 150 g mletých loupaných mandlí
- 180 g polohrubé mouky
- necelý prášek do pečiva
- 100 g kvalitní čokolády
- Dále:
- čokoládová poleva, například z ledových kaštanů a ořechu másla
- mleté mandle na posypání
Postup Mandlová buchta (bábovka, muffiny) s čokoládou
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyšleháme s cukry do pěny. Přidáme vlažné mléko s máslem, mleté madle, mouku s kypřidlem a vše dobře promícháme. Do těsta nasypeme nasekanou kvalitní čokoládu, promícháme a těsto nandáme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy (bábovková nebo dortová 22 cm). Těsto též můžeme rozdělit i do plechu na 12 ks muffin.
Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 30 minut. Vyzkoušíme špejlí.
Po upečení a částečném zchladnutí polijeme čokoládovou polevou a posypeme mletými mandlemi.