Bílé fazole s kysaným zelím
Recepty, LuštěninySuroviny
- 250 g fazolí
- 250 g kysaného zelí
- 200 g uzeného bůčku s kostí
- 1 cibule
- 1 zoubek česneku – není podmínkou
- sůl
- kmín
- bílý pepř
- 1 PL oleje
- zakysaná smetana
Postup Bílé fazole s kysaným zelím
Postup přípravy receptu
-
Fazole si předvečerem namočím do vody.
Na druhý den, za ranního kuropění přiliji vody cca 2 cm nad fazole, přidám bok s kostí a dám vařit na mírný oheň. Nesolím!
Nechám fazole jejich varu a nechám se odvelet na jinou činnost vhodnou pro vystrašeného jednotlivce – vysavač, koš, pračka, šňůra na prádlo atp. Když shledám fazole dostatečně vařenými – na skus se nesmí rozpadat – na pánvi osmahnu pokrájenou cibulku, přidám zelí, okořením.
Sleji fazole, vodu a uzené použiji jindy na polévku, přihodím fazole na pánev, důkladně míchám.
Podliji trochou vývaru a zakryji pokličkou.
Chvilku nechám podusit, jen aby se to všechno propojilo.
Dávám na talíř a překryji zakysanou smetanou. Zní to divně, ale je to báječné.