Bílé fazole s kysaným zelím

Recepty, Luštěniny

Suroviny

250 g fazolí
250 g kysaného zelí
200 g uzeného bůčku s kostí
1 cibule
1 zoubek česneku – není podmínkou
sůl
kmín
bílý pepř
1 PL oleje
zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Fazole si předvečerem namočím do vody.

  2. Na druhý den, za ranního kuropění přiliji vody cca 2 cm nad fazole, přidám bok s kostí a dám vařit na mírný oheň. Nesolím!

  3. Nechám fazole jejich varu a nechám se odvelet na jinou činnost vhodnou pro vystrašeného jednotlivce – vysavač, koš, pračka, šňůra na prádlo atp. Když shledám fazole dostatečně vařenými – na skus se nesmí rozpadat – na pánvi osmahnu pokrájenou cibulku, přidám zelí, okořením.

  4. Sleji fazole, vodu a uzené použiji jindy na polévku, přihodím fazole na pánev, důkladně míchám.

  5. Podliji trochou vývaru a zakryji pokličkou.

  6. Chvilku nechám podusit, jen aby se to všechno propojilo.

  7. Dávám na talíř a překryji zakysanou smetanou. Zní to divně, ale je to báječné.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!