Špaldovo-celozrnný knedlík
Recepty, PřílohySuroviny
- 300 g špaldové mouky
- 200 g celozrnné mouky
- 20g droždí
- 1 KL medu
- 2 PL oleje
- 300-400 ml vlažné vody
- dvě špetky soli
Postup Špaldovo-celozrnný knedlík
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si kvásek: 200 ml vlažné vody, 1 kávová lžička medu, 20 g droždí. Do mísy si dáme obě mouky, sůl, olej, 150 ml vlažné vody a vzešlý kvásek.
Vypracujeme těsto, že je řádně vypracované poznáme tak, že se nelepí na vařečku ani mísu. Poprášíme moukou a necháme v teple vykynout.
Z vykynutého těsta si připravíme šišky a vaříme 20-25 minut na páře. Po uvaření ihned knedlík propícháme nebo přepůlíme, aby se nám nesrazil.