Špaldovo-celozrnný knedlík

Recepty, Přílohy

Suroviny

300 g špaldové mouky
200 g celozrnné mouky
20g droždí
1 KL medu
2 PL oleje
300-400 ml vlažné vody
dvě špetky soli

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si kvásek: 200 ml vlažné vody, 1 kávová lžička medu, 20 g droždí. Do mísy si dáme obě mouky, sůl, olej, 150 ml vlažné vody a vzešlý kvásek.

  2. Vypracujeme těsto, že je řádně vypracované poznáme tak, že se nelepí na vařečku ani mísu. Poprášíme moukou a necháme v teple vykynout.

  3. Z vykynutého těsta si připravíme šišky a vaříme 20-25 minut na páře. Po uvaření ihned knedlík propícháme nebo přepůlíme, aby se nám nesrazil.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!