Jáhly se špenátem a žampiony
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 250 g jáhel
- 200 g mraženého špenátu
- 200 g sterilovaných (nebo čerstvých) žampionů
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- olej
- sůl
- pepř
- (kostka zeleninového bujonu)
Postup Jáhly se špenátem a žampiony
Postup přípravy receptu
-
Jáhly přebereme a 3x spaříme vroucí vodou (zbavíme je tím hořkosti).
Poté je nasypeme do 1,5 násobku osolené vody, ve které můžeme rozpustit i kostku zeleninového bujonu, a na mírném ohni vaříme 15 minut, až se všechna voda vsákne.
Na oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli a plátky česneku, přidáme žampiony, špenát, podlijeme trochou vody a krátce podusíme.
Směs poté vmícháme do uvařených jáhel, dochutíme solí a pepřem a můžeme servírovat.