Dýňová musaka

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

500 g brambor
500 g oranžové dýně
4 rajčata
500 g mletého masa
150 g tvrdého sýra
1 cibule
3 stroužky česneku
olej
sůl
150 ml rajčatového pyré
2 žloutky
muškátový oříšek
mletý bílý pepř
mletý černý pepř
2 lžíce hladké mouky
mléko dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji opražíme narezanú cibuľu a cesnak, pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme čiernym korením a dusíme 10 minút. Potom vmiešame paradajkové pyré.

  2. Na oleji opražíme dobleda múku, zalejeme mliekom a za stáleho miešania rozvaríme na hustejšiu omáčku. Odstavíme z ohňa, necháme prechladnúť a potom osolíme, okoreníme bielym korením, muškátovým orieškom, vmiešame strúhaný syr a žĺtky.

  3. Pekáč vymastíme trochou oleja a vrstvíme: Na tenšie plátky narezané zemiaky, osolíme, posypeme bielym korením, plátky dyne, mäso, plátky paradajok, jemne osolíme, plátky dyne, okoreníme bielym korením a všetko prelejeme omáčkou.

  4. Pečieme v rúre pri strednej teplote asi 50 minút.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!