Dýňová musaka
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 500 g brambor
- 500 g oranžové dýně
- 4 rajčata
- 500 g mletého masa
- 150 g tvrdého sýra
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- olej
- sůl
- 150 ml rajčatového pyré
- 2 žloutky
- muškátový oříšek
- mletý bílý pepř
- mletý černý pepř
- 2 lžíce hladké mouky
- mléko dle potřeby
Postup Dýňová musaka
Postup přípravy receptu
-
Na oleji opražíme narezanú cibuľu a cesnak, pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme čiernym korením a dusíme 10 minút. Potom vmiešame paradajkové pyré.
Na oleji opražíme dobleda múku, zalejeme mliekom a za stáleho miešania rozvaríme na hustejšiu omáčku. Odstavíme z ohňa, necháme prechladnúť a potom osolíme, okoreníme bielym korením, muškátovým orieškom, vmiešame strúhaný syr a žĺtky.
Pekáč vymastíme trochou oleja a vrstvíme: Na tenšie plátky narezané zemiaky, osolíme, posypeme bielym korením, plátky dyne, mäso, plátky paradajok, jemne osolíme, plátky dyne, okoreníme bielym korením a všetko prelejeme omáčkou.
Pečieme v rúre pri strednej teplote asi 50 minút.