Barevný těstovinový salát s koprovou smetanou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

300 g kolínek nebo jiných drobných těstovin
1 červená cibule
zelená jarní cibulka
10-12 cherry rajčátek
salátová okurka
100 g sýru Gouda
180 g zakysané smetany
1-2 lžičky hořčice
nasekaný kopr podle chuti
sůl
pepř
špetka cukru
3-4 vařená vejce na tvrdo

Postup přípravy receptu

  1. Kolínka uvaříme podle návodu, propláchneme studenou vodou a necháme vychladnout. Z okurky vykrojíme měkký střed (použijeme do salátu s nálevem) a zbytek nakrájíme na kousky. Rajčata nakrájíme na půlky, sýr na kostičky a cibuli na klínky.

  2. Smetanu smícháme se solí, hořčicí, pepřem, koprem a cukrem. Kolínka smícháme s nakrájenou zeleninou a sýrem. Přidáme smetanu a jemně promícháme. Salát dochutíme a dáme vychladit. Před podáváním porce posypeme drobně nakrájenou cibulovou natí a přidáme čtvrtky vajíček.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!