Barevný těstovinový salát s koprovou smetanou
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 300 g kolínek nebo jiných drobných těstovin
- 1 červená cibule
- zelená jarní cibulka
- 10-12 cherry rajčátek
- salátová okurka
- 100 g sýru Gouda
- 180 g zakysané smetany
- 1-2 lžičky hořčice
- nasekaný kopr podle chuti
- sůl
- pepř
- špetka cukru
- 3-4 vařená vejce na tvrdo
Postup Barevný těstovinový salát s koprovou smetanou
Postup přípravy receptu
-
Kolínka uvaříme podle návodu, propláchneme studenou vodou a necháme vychladnout. Z okurky vykrojíme měkký střed (použijeme do salátu s nálevem) a zbytek nakrájíme na kousky. Rajčata nakrájíme na půlky, sýr na kostičky a cibuli na klínky.
Smetanu smícháme se solí, hořčicí, pepřem, koprem a cukrem. Kolínka smícháme s nakrájenou zeleninou a sýrem. Přidáme smetanu a jemně promícháme. Salát dochutíme a dáme vychladit. Před podáváním porce posypeme drobně nakrájenou cibulovou natí a přidáme čtvrtky vajíček.