Jáhly s houbami a hořčicí čínskou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

200 g jáhel
300 g lesních hub
1 cibule
cca 5-6 listů hořčice čínské (i více, dle velikosti)
3 stroužky česneku
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Pšeno (jáhly) zalejeme vodou, osolíme a uvaríme domäkka. Vody dáme len toľko, aby vsiakla do pšena, aby sa nič nezlievalo.

  2. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme narezané huby, podlejeme lyžicou vody (podľa druhu húb) a podusíme cca 15 minút.

  3. Do horúcich podusených húb pridáme uvarené pšeno, prelisovaný cesnak a premiešame.

  4. Do horúcej zmesi pridáme natrhané listy horčice čínskej, premiešame a ihneď podávame so zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!