Slaný koláč se slaninou a květákem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 křehké těsto na quiche
1 menší květák
300 g slaniny
100 g ementálu
100 g čedaru
5 vajec
200 ml smetany na šlehání
2 polévkové lžíce pažitky
sůl
pepř
muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na malé růžičky. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a cca 5 minut povaříme. Květák by neměl být rozvařený, ale stále pevnější na skus. Vyjmeme, necháme okapat.

  2. Slaninu nakrájíme na kostičky a osmahneme na suché pánvi, na mírném ohni. Odstavíme a vmícháme květák.

  3. V misce rozmícháme vejce se smetanou, najemno nasekanou pažitkou a hrubě nastrouhanými sýry, dochutíme čerstvě mletým pepřem a strouhaným muškátovým oříškem.

  4. Formu vyložíme těstem, spodek propícháme vidličkou. Navršíme květák se slaninou a přelijeme smetanovou směsí. Pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Koláč chutná nejlépe ještě teplý.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!