Utopenci pana hajného ze „Šlajfu“

Recepty, Ostatní

Suroviny

8 ks kvalitní špekáčky (z masa)
2 ks menší cibule
Bobkový list
nové koření
celý pepř
hořčičná semínka
kopr
Voda
Ocet
Cukr
Sůl

Postup přípravy receptu

  1. Špekáčky oloupu, podélně naříznu a vložím do řezu klínek cibule. Svařím nálev z vody, octa (2:1), koření, soli (přiměřeně), cukru a cibule. Vařím cca 15 min.

  2. Do sklenice naskládám cibuli na kolečka, špekáčky do vrstev na sebe. Vše zaliji scezeným ještě horkým nálevem až po okraj. Sklenici řádně uzavřu a utopence nechám v chladu a temnu 7 dní uležet. Pak podávám s tmavým pečivem jako svačinu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!