Utopenci pana hajného ze „Šlajfu“
Recepty, OstatníSuroviny
- 8 ks kvalitní špekáčky (z masa)
- 2 ks menší cibule
- Bobkový list
- nové koření
- celý pepř
- hořčičná semínka
- kopr
- Voda
- Ocet
- Cukr
- Sůl
Postup Utopenci pana hajného ze „Šlajfu“
Postup přípravy receptu
-
Špekáčky oloupu, podélně naříznu a vložím do řezu klínek cibule. Svařím nálev z vody, octa (2:1), koření, soli (přiměřeně), cukru a cibule. Vařím cca 15 min.
Do sklenice naskládám cibuli na kolečka, špekáčky do vrstev na sebe. Vše zaliji scezeným ještě horkým nálevem až po okraj. Sklenici řádně uzavřu a utopence nechám v chladu a temnu 7 dní uležet. Pak podávám s tmavým pečivem jako svačinu.