Vánoční kachna hajného ze „Šlajfu“

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2,5 kg kachna
1 menší červená cibule
1 menší jablko
15 dkg domácí uzený bok
1 dcl plnotučné mléko
kmín
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou, omytou kachnu zbavím zbytků peříček (ošpence“), odříznu letky a seříznu kůži na krku.

  2. Vnitřek kachny osolím a naplním pokrájenou cibulí, pokrájeným odjadřincovaným jablkem a uzeným bokem.

  3. Pak kachnu na povrchu potřu mlékem osolím, okmínuji a vložím do pekáče prsy dospod. Podliji 1dcl vody, přikryji a v troubě peču 4 hod. na cca 90°C.

  4. Poté kachnu odkryji a dopeču na 180°C do křupavé kůrčičky.

  5. Přelévám výpekem případně vlažnou vodou a obracím.

  6. Pečenou kachnu naporcuji a podávám s bramborovým nebo bavorským knedlíkem a s karamelizovaným červeným zelím polévaným výpekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!