Lososová polévka s houbami
Recepty, PolévkySuroviny
- 300 g fileta z lososa bez kůže
- 1/2 menšího pórku
- 150 g směsi zeleniny:
- mrkev
- celer
- hrášek (i mražené)
- hrst sušených hub
- 800 ml zeleninového vývaru (lze i zeleninový gelový bujón)
- 1 lžíce ústřicové omáčky nebo rybí omáčky (není nutné)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- petrželová nať
- pažitka
- mořská sůl
- pepř
Postup Lososová polévka s houbami
Postup přípravy receptu
-
Filátka zbavíme kůže, omyjeme a osušíme. Překrájíme na větší kousky.
V hrnci, ve kterém budeme polévku vařit, rozpálíme olej a máslo. Vhodíme lososové kousky a opékáme, dokud se nepřestane losos stydět a svoji barvu z růžové nezmění na téměř bílou.
Pak přidáme suché houbičky a 3 minutky společně restujeme. Přidáme zeleninu, pórek a zalijeme vývarem. Vaříme 15 až 20 minut, pokud zelenina a houby nezměknou.
Můžeme přidat ústřicovou nebo rybí omáčku, ale taky nemusíme. V tom případě doladíme solí a pepřem a hojně zasypeme pažitkou a petrželovou natí.