Krémový ořechový řez

Recepty, Moučníky

Suroviny

těsto:
6 vajec
160 g cukru krupice
150 g hladké mouky
60 g ořechů
krém:4
dcl mléka
1 prášek Zlatý klas
250g másla
cukr moučka
rum

Postup přípravy receptu

  1. Těsto:

  2. V míse našleháme bílky, přidáme cukr, přešleháme a po jednom přidáváme žloutky. Stále šleháme. Lehce vmícháme ořechy a mouku. Těsto rozetřeme v tenké vrstvě na dva velké plechy vyložené pečícím papírem.

  3. Pečeme na 200°C asi 10 min. Ještě vlažný piškot překlopíme na čistou utěrku a stáhneme pečící papír. Necháme úplně vychladnout.

  4. Potom každý plát rozkrojíme na polovinu. Vzniknou nám 4 pláty, které pomažeme krémem a seskládáme na sebe. Část krému si odložíme na dozdobení. Zatížíme prkénkem a dáme do lednice.

  5. Po vychlazení potřeme zbytkem krému a posypeme sekanými ořechy a nakrájíme na řezy.

  6. Krém:

  7. Z mléka a Zlatého klasu uvaříme hustou kaši. Za občasného míchání vychladíme.

  8. Máslo našleháme s cukrem. Cukru dáme podle vlastního uvážení. Postupně přidáváme kaši, až nám vznikne hladký nadýchaný krém. Dochutíme rumem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!