Krémový koláč z listového těsta
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2x rozválené listové těsto (275 g)
- 300 g mascarpone
- 200 ml mléka
- sáček vanilkového pudinku
- 100 g másla
- marmeláda
- moučkový cukr dle chuti
Postup Krémový koláč z listového těsta
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve upečeme rozválená listová těsta. Oba pláty těsta pečeme na 180° asi 15 minut.
Mezitím připravíme krém do řezů. V první řadě uvaříme pudink z 200 ml mléka (vaříme dle návodu na obalu pudinku. Pudink osladíme o malinko více než je doporučeno. Uvařený pudink necháme vychladnout.
Mezitím vyšleháme mascarpone s máslem a poté do krému přidáme vychladlý pudink. Máslo před vyšleháním necháme změknout a vyšleháme ho samotné a poté až přidáme mascarpone.
Nyní máme upečené listové těsto a hotový krém. Vychladlé listové těsto naskládáme do formy a vyplníme dno formy. Přidáme vrstvu krému. Poté dáme vrstvu těsta, znovu vrstvu krému a zopakujeme ještě jednou.
Dohromady dáme tři vrstvy těsta a tři vrstvy krému. Nahoře máme vrstvu krému na kterou nadrobíme těsto, které zbylo při lámání těsta. Nakonec přidáme navrch rybízovou marmeládu, která dodá řezům nádech kyselosti:). Necháme 3 hodiny vychladnout.
Tipy: Listové těsto nechte opravdu vychladnou déle. Bude se Vám lépe lámat do formy. Abyste zabránili škraloupu na pudinku, posypte ho moučkovým cukrem nebo přes něj natáhněte fólii.