Špaldovo-mandlová bábovka
Recepty, MoučníkySuroviny
- 160 g jemně mletých mandlí (se slupkou)
- 350 g špaldové celozrnné mouky
- 155 g třtinového cukru
- 1/2 prášku do pečiva
- 1/2 hrnku slunečnicového nebo řepkového oleje
- 1 hrnek studené vody
- 3 vejce
- 1 lžíce holandského kakaa (nemusí být)
Postup Špaldovo-mandlová bábovka
Postup přípravy receptu
-
Z mletých mandlí, mouky, cukru a prášku do pečiva vytvoříme sypkou směs. Pak přidáme žloutky, olej a vodu a vše promícháme, aby se udělalo kompaktní těsto. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který do těsta nakonec zlehka zapracujeme.
Kdo má rád mramorovou bábovku, tak si odebere trochu těsta a přimíchá do něj lžíci kakaa. Těsto vlijeme do bábovkové formy. Já dávám kakaovou část až na závěr, ale lze ji dát třeba i doprostřed nebo jí úplně vynechat.
Pečeme cca 45 min na 175°C.