Špaldovo-mandlová bábovka

Recepty, Moučníky

Suroviny

160 g jemně mletých mandlí (se slupkou)
350 g špaldové celozrnné mouky
155 g třtinového cukru
1/2 prášku do pečiva
1/2 hrnku slunečnicového nebo řepkového oleje
1 hrnek studené vody
3 vejce
1 lžíce holandského kakaa (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Z mletých mandlí, mouky, cukru a prášku do pečiva vytvoříme sypkou směs. Pak přidáme žloutky, olej a vodu a vše promícháme, aby se udělalo kompaktní těsto. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který do těsta nakonec zlehka zapracujeme.

  2. Kdo má rád mramorovou bábovku, tak si odebere trochu těsta a přimíchá do něj lžíci kakaa. Těsto vlijeme do bábovkové formy. Já dávám kakaovou část až na závěr, ale lze ji dát třeba i doprostřed nebo jí úplně vynechat.

  3. Pečeme cca 45 min na 175°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!