Sobotní tyčky na grilovací párty

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

180 g syrovátky
(třeba z překapaného jogurtu, tvarohu)
necelá lžička cukru
2 lžičky oblíbené směsky koření
(dala jsem koření Česneková sýrová pomazánka)
3/4 lžičky soli – pokud máte sůl v použitém koření, už jí moc nepřidávejte
1 lžíce drobných semínek (sezam, len, mák)
2 lžíce oleje
310 g hladké mouky
10 g droždí

Postup přípravy receptu

  1. V syrovátce rozmícháme cukr a droždí, pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme asi 45 minut kynout.

  2. Vykynuté těsto propracujeme, válečkem rozválíme na tenčí obdélník a nožem nakrájíme asi 1-2 cm široké pásky. Každý pásek těsta pak před vložením na plech s pečícím papírem nebo fólií v rukách dobře zakroutíme (budeme mít dva plechy tyček). Než se nám trouba rozehřeje, tyčky stačí nakynout, vsadíme je do trouby a upečeme dokřupava (220°C/asi 15-20min).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!