Čokoládová bábovka s vaječným koňakem

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
200 g cukru
1 máslo nebo heru
1 tučný tvaroh
200 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
asi 70 ml vaječného koňaku
2-3 lžíce kakaa
100 g strouhané čokolády na vaření
Na ozdobu:
čokoládová poleva
čerstvé kanadské borůvky a maliny

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky, změklé máslo nebo heru a cukr ušleháme do pěny, pak přidáme kostku tvarohu a dále šleháme, postupně přidáváme za stálého šlehání prosátou mouku, smíchanou s práškem a kakaem a vaječný koňak. Pak vmícháme nastrouhanou čokoládu a nakonec sníh z bílků.

  2. Naplníme vymazanou formu a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 st. asi 50 minut, podle typu trouby. Zkusíme špejlí, zda těsto nelepí.

  3. Hotovou bábovku necháme vychladnout a pak ji vyklopíme, do prohlubní opatrně vlijeme čokoládovou polevu (já jsem použila mléčnou a bílou) a ozdobíme čerstvými borůvkami a malinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!