Čokoládová bábovka s vaječným koňakem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 vejce
- 200 g cukru
- 1 máslo nebo heru
- 1 tučný tvaroh
- 200 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- asi 70 ml vaječného koňaku
- 2-3 lžíce kakaa
- 100 g strouhané čokolády na vaření
- Na ozdobu:
- čokoládová poleva
- čerstvé kanadské borůvky a maliny
Postup Čokoládová bábovka s vaječným koňakem
Postup přípravy receptu
-
Žloutky, změklé máslo nebo heru a cukr ušleháme do pěny, pak přidáme kostku tvarohu a dále šleháme, postupně přidáváme za stálého šlehání prosátou mouku, smíchanou s práškem a kakaem a vaječný koňak. Pak vmícháme nastrouhanou čokoládu a nakonec sníh z bílků.
Naplníme vymazanou formu a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 st. asi 50 minut, podle typu trouby. Zkusíme špejlí, zda těsto nelepí.
Hotovou bábovku necháme vychladnout a pak ji vyklopíme, do prohlubní opatrně vlijeme čokoládovou polevu (já jsem použila mléčnou a bílou) a ozdobíme čerstvými borůvkami a malinami.