Čokoládová zmrzlina z pudinku a tvarohu
Recepty, MoučníkySuroviny
- 400 ml mléka
- 160 g krupicového cukru - dle chuti
- 1 vanilkový cukr
- 18 g čokoládového pudinkového prášku
- 15 g kakaa
- 250 g tučnějšího tvarohu ve vaničce
- 200 g sladké 12% smetany
- 1 lžíce tuzemáku
Postup Čokoládová zmrzlina z pudinku a tvarohu
Postup přípravy receptu
-
Do lehce vlažného mléka metličkou vmícháme cukr, vanilkový cukr, pudink, kakao. Za stálého míchání přivedeme k varu a na malém příkonu tepla povaříme cca 4 minuty. Odstavíme a za občasného promíchání necháme zchladnout. Pak zašleháme tvaroh, smetanu a rum. Místo šlehání můžeme směs rozmixovat.
Studenou směs vlijeme do výrobníku zmrzliny a necháme zmrazit. Trvá to zhruba 40 minut. Ihned podáváme.