Silvestrovský Hermelín
Recepty, SýrySuroviny
- Hermelín
- koření Gyros
- slunečnicový olej na smažení
- Příloha:
- brambory
- celer
- česnek
- drcený kmín
- mletý barevný pepř
- sůl
- slunečnicový olej
- čerstvý rozmarýn a tymián
Postup Silvestrovský Hermelín
Postup přípravy receptu
-
Nejdřív si připravíme přílohu. Oloupané brambory nakrájíme na plátky, celer na hranolky, rozložíme na plech s pečícím papírem, potřeme směsi rozetřeného česneku s olejem, osolíme, opepříme, přidáme snítky rozmarýnu, tymiánu a pečeme v troubě vyhřáté na 150 stupňů.
Hermelín okořeníme, na kvalitní rozehřátou pánev lžičkou kápneme olej, položíme Hermelín, aby olej byl pouze pod sýrem a smažíme při nižší teplotě. Prosmažení kontrolujeme tlakem prstu na sýr a pokud je již cca 1/3 odspodu změklý, opatrně otočíme a dosmažíme. Ve finále se lehce nafoukne.