Růžičková kapusta s perlovou cibulí, mandlemi a brusinkami

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

125 ml (1/2 hrnecku) mandli nakrajenych na platky
45 ml (3 polevkove lzice)masla rozdelene na 3x
250 ml (1 hrnecek) perlovych cibuli,oloupane a rozkrojene na pulky
900 g ruzickove kapusty rozkrojene na pulky
60 ml (1/4 hrnecku) kureciho vyvaru
60 ml (1/4 hrnecku)ususenych brusinek nebo rybizu
30 ml (2 polevkove lzice) pomerancove marmelady
sul a pepr

Postup přípravy receptu

  1. Do větší pánve dáme mandle a opražíme až budou světle hnědé, asi tak 6 minut.

  2. Když jsou mandle hotové, dáme je stranou a do té samé pánve přidáme lžíci másla a rozkrájenou cibuli, řezem dolů na pánev a pečeme do té doby, až bude cibule do zlatová na řezu. Aši tak 3 minuty.

  3. Přendáme hotovou cibuli do misky, přidáme další lžíci másla a opékáme polovinu růžičkové kapusty, opět řezem dolů. Aši tak 5 minut.

  4. Opečenou kapustu vyděláme z pánve a přidáme poslední lžíci másla a druhou polovinu kapusty a opékáme stejně jako tu první dávku.

  5. Kapustu opět vyndáme, když je opečená, do pánve přidáme kuřecí vývar, brusinky a pomerančovou marmeládu. Vaříme asi 1 minutu za stálého míchání.

  6. Potom vrátíme opečenou kapustu a cibuli na pánev, dobře promícháme a vaříme asi 5 minut, několikrát zamíchat, až bude kapusta měkká.

  7. Přidáme sůl a pepř podle své chutí, posypeme mandlemi a ještě jednou vše jemně promícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!