Využití zbytků piškotu

Recepty, Cukroví

Suroviny

zbytky upečeného piškotového těsta, dortového těsta apod.
javorový nebo agávový sirup
džem dle chuti - třeba pomerančový
na zpestření na maličké kousky nasekané jakékoli sušené ovoce, oříšky
kakao nebo mleté mandle/ořechy na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Jistě to všichni známe - z piškotového i třeba čokoládového korpusu na dort vykrajujeme z rozmařilosti různé tvary na jednohubkové dortíky...co s těmi zbytky?

  2. Zbytky rozdrobíme, dáme do tyčového mixéru, přidáme trochu sladkého sirupu a dochutíme. Vyzkoušená kombinace - čokoládový korpus + pomerančový džem, citronový korpus + malinový džem. Proženeme tyčovým mixérem do hladké konzistence, ušouláme kuličky a obalíme - v kakau, mletých oříškách. Necháme v chladu ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!