Využití zbytků piškotu
Recepty, CukrovíSuroviny
- zbytky upečeného piškotového těsta, dortového těsta apod.
- javorový nebo agávový sirup
- džem dle chuti - třeba pomerančový
- na zpestření na maličké kousky nasekané jakékoli sušené ovoce, oříšky
- kakao nebo mleté mandle/ořechy na obalení
Postup Využití zbytků piškotu
Postup přípravy receptu
-
Jistě to všichni známe - z piškotového i třeba čokoládového korpusu na dort vykrajujeme z rozmařilosti různé tvary na jednohubkové dortíky...co s těmi zbytky?
Zbytky rozdrobíme, dáme do tyčového mixéru, přidáme trochu sladkého sirupu a dochutíme. Vyzkoušená kombinace - čokoládový korpus + pomerančový džem, citronový korpus + malinový džem. Proženeme tyčovým mixérem do hladké konzistence, ušouláme kuličky a obalíme - v kakau, mletých oříškách. Necháme v chladu ztuhnout.