Vinná klobása se zeleninou a žampiony
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 300 g vinné klobásy
- 160 g papriky (nejlépe barevné)
- 100 g pórku
- 120 g rajčat
- 2 stroužky česneku
- 150 g čerstvých žampionů
- 1 lžíce sójové omáčky
- pepř mletý
- olej
Postup Vinná klobása se zeleninou a žampiony
Postup přípravy receptu
-
Vinnou klobásu nakrájíme na kratší špalíky nebo z ní uděláme dva šneky, které zpevníme párátkem a osmažíme je dozlatova na malém množství oleje.
Po osmažení klobásy vyndáme stranou, do výpeku přisypeme pokrájenou papriku na kostičky nebo nudličky a dále smažíme do povadnutí. Pak přisypeme pokrájené žampiony (postačí na čtrvtinky) a pokračujeme ve smažení.
Ke konci smažení přisypeme na kolečka pokrájený pórek, nasekaný česnek, a na větší kousky pokrájená rajčata. Ještě krátce smažíme, poté opepříme, přidáme sójovou omáčku, promícháme, zaklopíme a na mírném plameni krátce podusíme. Podlévat není nutné.
K podušené zelenině dáme prohřát klobásy a můžeme podávat. Nejlépe s rýží nebo bramborem.