Vinná klobása se zeleninou a žampiony

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

300 g vinné klobásy
160 g papriky (nejlépe barevné)
100 g pórku
120 g rajčat
2 stroužky česneku
150 g čerstvých žampionů
1 lžíce sójové omáčky
pepř mletý
olej

Postup přípravy receptu

  1. Vinnou klobásu nakrájíme na kratší špalíky nebo z ní uděláme dva šneky, které zpevníme párátkem a osmažíme je dozlatova na malém množství oleje.

  2. Po osmažení klobásy vyndáme stranou, do výpeku přisypeme pokrájenou papriku na kostičky nebo nudličky a dále smažíme do povadnutí. Pak přisypeme pokrájené žampiony (postačí na čtrvtinky) a pokračujeme ve smažení.

  3. Ke konci smažení přisypeme na kolečka pokrájený pórek, nasekaný česnek, a na větší kousky pokrájená rajčata. Ještě krátce smažíme, poté opepříme, přidáme sójovou omáčku, promícháme, zaklopíme a na mírném plameni krátce podusíme. Podlévat není nutné.

  4. K podušené zelenině dáme prohřát klobásy a můžeme podávat. Nejlépe s rýží nebo bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!