Vinná klobása ve slanině pečená na dýni
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 500 g dýně hokaido, vydlabané
- 300 g vinné klobásy
- cca 150 g anglické slaniny (nebo moravské...)
- koření, česnek nebo kořenící směs dle chuti
- bylinky dle chuti
- olej nebo máslo
- sůl
Postup Vinná klobása ve slanině pečená na dýni
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou vydlabanou dýni pokrájíme na větší kusy a dáme na dno zapékací mísy nebo pekáčku vymazaného máslem nebo olejem. Dýni ochutíme mírně solí, případně česnekem, bylinkami či kořením dle chuti a maličko pokapeme olejem, pokud máme slaninu libovou, jinak to není nutné.
Vinnou klobásu pokrájíme na kratší kusy a každý zabalíme do slaniny. Takto připravené klobásky posadíme na dýni, dle chuti ji můžeme z vrchu okořenit, vše pak zakryjeme a vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů na cca 15-20 minut. Pak odkryjeme a dopečeme do barvy.
Pokud máme chutnou klobásu i slaninu, není třeba dýni dochucovat, výbornou chuť bude mít z vypečené šťávy z klobás a slaniny.