Dort MARGOT
Recepty, DortySuroviny
- 150 g čokolády Margot
- 2 dcl mléka
- 160 g moučkového cukru
- 2 lžička rumu
- 240 g polohrubé mouky
- 2,5 dcl smetany ke šlehání
- 2 vejce
- špetka skořice
- 2 lžíce oleje
- 1 kypřící prášek
- kokos (balení)
Postup Dort MARGOT
Postup přípravy receptu
-
Margotku nastrouháme a smícháme se skořicí.
Přidáme cukr vymíchaný se žloutky, olej, rum, mléko, mouku a kypřící prášek a tuhý sníh z bílků.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a upečeme asi na 180 stupňů, dokud nebude propečený, zkusíme špejlí.
Vychladlý korpus rozkrojíme podélně napůl a potřeme 2/3 ušlehané smetany.
Přiklopíme druhou půlku zpět a celý korpus potřeme zbytkem smetany a obsypeme kokosem.