Avokádové guacamole

Recepty, Předkrmy

Suroviny

3 zralá měkká avokáda
1/2 žlutá paprika
1/2 oranžová paprika
rajče
menší červená cibulka
2 lžíce bílý jogurt
2 lžíce zakysaná smetana - tučnější
sůl
pepř bílý
stroužek česneku
fajitas koření
2 kapky citronové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Avokáda (musí být hodně měkká a bez skvrn, jinak jsou hořká a mohli bychom to vyhodit) oloupeme, nakrájíme na kostičky a ponorným mixérem rozmixujeme v jemnou pastu, bez hrudek.

  2. Přidáme na drobné a velmi jemné kostičky - papriku žlutou, oranžovou, rajče (bez peček a tekutého vnitřku) a červenou cibulku.

  3. Promícháme, přidáme zakysanou smetanu, bílý jogurt, sůl, pepř, 1 stroužek česneku, jemně posypeme fajitas kořením (nemusí být, jen zvýrazní chuť). Necháme vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!