Avokádové sushi

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

¼ šálku vody
1 šálek nevařené lepkavé bílé rýže (Sushi rýže)
3 lžíce rýžového octa
špetka soli
4 listy nori (suché řasy)
½ okurky nakrájené na tenké proužky
1 avokádo - oloupané, nakrájené na plátky

Postup přípravy receptu

  1. Uvařte rýži v hrnci. Zakryjte pokličkou, snižte teplotu na minimum a vařte po dobu 20 minut, nebo dokud nebude rýže měkká a voda nebude absorbována. Poté vyjměte rýži, vmíchejte ocet a špetku soli. Nechte vychladnout.

  2. Zakryjte bambusovou sushi plastovou fólií, aby se zabránilo přilepení rýže. Na plast položte list řasy. Rozložte rýži rovnoměrně na list. Dále přes střed rýže uspořádejte proužky okurky a avokáda. Poté nadzvedněte, jednou převalte zeleninu a stiskněte dolů. Vytvořte dlouhý svitek. Můžete navlhčit trochou vody, aby se svitek utěsnil.

  3. Pomocí ostrého mokrého nože nakrájejte rolky na 5 nebo 6 plátků.

  4. Okořeňte svým oblíbeným sushi kořením.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!