Sněhové vločky (slané preclíky)
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 100 ml vody
- 2 lžíce oleje
- 1/2 lžičky cukru
- 1/3 lžičky soli
- 200 g hladké mouky
- 11-12 g droždí
- 2-3 lžičky nemletého máku
- Poleva:
- 3 lžíce vody
- 1/3 lžičky soli
- 2 vrchovatými lžičkami Solamylu
Postup Sněhové vločky (slané preclíky)
Postup přípravy receptu
-
Suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak tuhé) a použijeme program Těsto.
Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 8 dílů (asi po 45 g) - 8 vloček.
Každý dílek rozdělíme na tři kusy, z každého vyválíme delší tenký váleček a jeho konce zatočíme. Tahle esíčka položíme na plech, vždy tři k sobě, křížem a střed vzniklé vločky promáčkneme prstem, aby byl nižší a vrstvy se spojily - podle fotek.
Vločky necháme nakynout, potřeme polevou, posypeme semínky nebo hrubou solí, vložíme do vyhřáté trouby 200 °C a upečeme do růžova - křupava.