Sněhové vločky (slané preclíky)

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

100 ml vody
2 lžíce oleje
1/2 lžičky cukru
1/3 lžičky soli
200 g hladké mouky
11-12 g droždí
2-3 lžičky nemletého máku
Poleva:
3 lžíce vody
1/3 lžičky soli
2 vrchovatými lžičkami Solamylu

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak tuhé) a použijeme program Těsto.

  2. Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 8 dílů (asi po 45 g) - 8 vloček.

  3. Každý dílek rozdělíme na tři kusy, z každého vyválíme delší tenký váleček a jeho konce zatočíme. Tahle esíčka položíme na plech, vždy tři k sobě, křížem a střed vzniklé vločky promáčkneme prstem, aby byl nižší a vrstvy se spojily - podle fotek.

  4. Vločky necháme nakynout, potřeme polevou, posypeme semínky nebo hrubou solí, vložíme do vyhřáté trouby 200 °C a upečeme do růžova - křupava.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!