Nepečené ostružinové mlsání

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 ml doma zhotovené lučiny
1 vanilkový cukr
2 banány
nutella s lískovou příchutí, množství podle každého
2 balíčky kulatých piškotů
Na ozdobu:
10-12 velkých lesních ostružin
4 meruňky
pár kuliček bílého hroznového vína
mleté oříšky
150 g hořké čokolády
půl kelímku smetany ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Piškoty rozprostřeme na dno dortové formy, kterou jsme pokryli potravinářskou fólií.. Polovinu lučiny (250 ml) smícháme s vanilkovým cukrem. Druhou polovinu lučiny smícháme s nutellou. Meruňky přepůlíme a zbavíme pecek. Banány oloupeme a pokrájíme na kolečka. Na piškoty poklademe kolečka banánů střídavě s kousky meruněk. Potřeme vrstvou lučiny s vanilkovým cukrem. Opět poklademe piškoty, navrstvíme ostružiny, hroznové víno a opět potřeme vrstvou lučiny, smíchané s nutellou.

  2. Takto opakujeme vrstvení ještě jednou a ukončíme vrstvou, smíchanou z obou druhů lučiny. Nad párou rozpustíme čokoládu, kterou smícháme se smetanou ke šlehání. Dort potřeme polevou z čokolády a dozdobíme ovocem. Dáme do chladu nejlépe přes noc.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!