Steak podle Bruce Willise

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

cca 500 g hovězí svíčková
3 stroužky česneku
2 kousky šalotky
žlutá paprika
čerstvý zázvor (oddenek)
2 lžičky pepře
2 lžičky sójové omáčky
fazolové lusky
lilek
rajče
3 lístky libečku
2 lžičky cukru krystalu
2 lžičky soli
ústřicová omáčka
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Ze svíčkové si připravíme 3 medailónky, lehce rozklepeme, osolíme, opepříme, zakápneme sójovou omáčkou, olivovým olejem a necháme dvě hodiny odležet.

  2. Naložený maso prudce opečeme z obou stran na olivovým oleji. Na vypeklém tuku opečeme fazolový lusky a přidáme nadrobno nakrájený rajče, papriku, šalotku, kostky lilku, nastrouhaný česnek a nudličky zázvoru.

  3. Osolíme, opepříme, přidáme cukr, ústřicovou omáčku a dusíme asi 3 minuty pod pokličkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!