Uzenářská kotleta na tymiánu
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 6 plátků vepřové kotlety
- 1 cibule
- sušený tymián
- 2 párky (např. Javořické)
- instantní jíška
- olej
- sůl
- pepř
- masox
Postup Uzenářská kotleta na tymiánu
Postup přípravy receptu
-
Plátky kotlet lehce naklepeme, osolíme a posypeme bohatě sušeným tymiánem a lehce obalíme v hladké mouce.
Na pánvičku dáme trochu oleje, který rozehřejeme a zprudka v něm opečeme z obou stran v mouce obalené a okořeněné kotlety. Ty postupně po opečení přendáváme do hrnce.
Ve výpeku na pánvičce opečeme na jemno nakrájenou cibuli a na malá kolečka nakrájené párky. Opečenou cibulovo-párkovou směs přidáme do hrnce k opečeným kotletám, rozdrobíme jeden masox a podlijeme vodou do výše masa.
Dusíme na mírném ohni cca 40 minut.
Poté co je maso krásně měkké tak jej opatrně vyndáme a vydušenou šťávu lehce zahustíme instantní jíškou. Pokud je potřeba tak dochutíme solí a pepřem. Podáváme s bramborem nebo rýží