Asijské hovězí nudličky
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 200 g hovězí roštěné nebo kvalitního zadního masa
- 1 mrkev
- 10 cm bílé části pórku
- 4 listy čínského zelí
- 3 lžíce nakládaných bambusových výhonků
- 2 cm čerstvého zázvoru
- 2 stroužky česneku
- 1 chilli paprička
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1-2 lžíce světlé sojové omáčky
- 1 lžíce ústřicové (místo 1 lžíce sv. sojové)
- 1 lžička třtinového cukru
- 1 lžíce rýžového octa
- K servírování:
- zelená nať cibulky
- čerstvý koriandr
- klíčky mungo fazolí (nejsou nutné)
Postup Asijské hovězí nudličky
Postup přípravy receptu
-
Očištěné a osušené maso i všechnu zeleninu nakrájíme na tenké nudličky. Česnek, zázvor a papričku nasekáme najemno.
V rozehřáté wok pánvi na oleji opečeme prudce nejprve maso ze všech stran. Přidáme mrkev, česnek, zázvor, papričku a po chvilce opékání i ostatní zeleninu. Nakonec vložíme bambus, promícháme a krátce opékáme. Vše se dělá rychle, aby maso dlouhou přípravou neztvrdlo a zelenina zůstala křehká.
Do pánve dáme po 1 lžíci všechny omáčky (které jsou dostatečně slané a není třeba používat sůl), přidáme cukr a ocet, promícháme a odstavíme. Podle chuti můžeme přidat 1 lžíci sojové omáčky. Vmícháme uvařené pšeničné asijské nudle nebo uvařenou rýži a podáváme posypané nasekanou cibulkou, koriandrem a klíčky.