Asijské hovězí nudličky

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

200 g hovězí roštěné nebo kvalitního zadního masa
1 mrkev
10 cm bílé části pórku
4 listy čínského zelí
3 lžíce nakládaných bambusových výhonků
2 cm čerstvého zázvoru
2 stroužky česneku
1 chilli paprička
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce rybí omáčky
1-2 lžíce světlé sojové omáčky
1 lžíce ústřicové (místo 1 lžíce sv. sojové)
1 lžička třtinového cukru
1 lžíce rýžového octa
K servírování:
zelená nať cibulky
čerstvý koriandr
klíčky mungo fazolí (nejsou nutné)

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné a osušené maso i všechnu zeleninu nakrájíme na tenké nudličky. Česnek, zázvor a papričku nasekáme najemno.

  2. V rozehřáté wok pánvi na oleji opečeme prudce nejprve maso ze všech stran. Přidáme mrkev, česnek, zázvor, papričku a po chvilce opékání i ostatní zeleninu. Nakonec vložíme bambus, promícháme a krátce opékáme. Vše se dělá rychle, aby maso dlouhou přípravou neztvrdlo a zelenina zůstala křehká.

  3. Do pánve dáme po 1 lžíci všechny omáčky (které jsou dostatečně slané a není třeba používat sůl), přidáme cukr a ocet, promícháme a odstavíme. Podle chuti můžeme přidat 1 lžíci sojové omáčky. Vmícháme uvařené pšeničné asijské nudle nebo uvařenou rýži a podáváme posypané nasekanou cibulkou, koriandrem a klíčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!